banner
................

ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ

 • Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ -ΠΡOΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
 • Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
 • Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
 • ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ  
  ΗΛΙΚΙΕΣ
 • ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ(ΣΩΜΑΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ
 • Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
 • Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
........ ........

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ ΜΑΣ

 • Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ
 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ  (BOSU, TRX, ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ, FITBALL, OCTOPUS)
 • ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΕΔΙΟΥ.

 

   

........ ........

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ

 • ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
 • ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ -ΑΘΛΗΤΗ
 • ΤΟ "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ"
 • ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 
........ ........

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 • Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ
 • ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ


             ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1.

– Ο παρών κανονισµός ρυθµίζει θέµατα που αφορούν τη λειτουργία

και συµπεριφορά των εκπαιδευόµενων ποδοσφαιριστών, προπονητών,

γονέων, φιλάθλων και καθώς και τις σχέσεις των εκπαιδευόµενων

ποδοσφαιριστών και των γονέων τους µε τους προπονητές των

αντίστοιχων τµηµάτων της σχολής, µε τη Διοίκηση και εν γένει µε τις

αρχές της φιλοσοφίας της

– Η Διοίκηση των Τµηµάτων Εκπαιδευόµενων Ποδοσφαιριστών έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριµένων τµηµάτων και απευθύνεται µόνο στη Διοίκηση και στον Πρόεδρο.

– Όλοι οι εκπαιδευόµενοι ποδοσφαιριστές, πρέπει να διέπονται από σταθερές ηθικές αρχές και να αντιτίθενται στα φαινόµενα της βίας, του χουλιγκανισµού, της επιθετικότητας .

– Οι προπονητές οφείλουν να είναι αφοσιωµένοι µόνο στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο και να τηρούν και να υλοποιούν πιστά τις διατάξεις του κανονισµού, όπως προβλέπονται στα παρακάτω άρθρα. Η οποιαδήποτε επαφή για διάφορα θέµατα µε γονείς ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή µόνο κατόπιν αδείας και συνεννοήσεως µε τους υπευθύνους .

– Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της σχολής προς όφελος των παιδιών τους ακολουθώντας πιστά και αυστηρά τις αρχές που διέπει ο κανονισµός και η νέα φιλοσοφία διοίκησης και οργάνωσης των Τµηµάτων Εκπαιδευόµενων Ποδοσφαιριστών (Τ.Ε.Π.).

 

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ -ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 1.

Οι ποδοσφαιριστές υποχρεούνται να :

– Συµµετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα που καταρτίζει ο προπονητής τους και να λαµβάνουν µέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσηµο αγώνα κληθούν από τον προπονητή, καθώς και  να συµµετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της οµάδας.

– Υπακούουν και να ανταποκρίνονται µε διάθεση µόνο στις οδηγίες των υπευθύνων προπονητών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αγώνων.

– Προσέρχονται στις προγραµµατισµένες ή έκτακτες προπονήσεις 20΄ πριν την καθορισθείσα ώρα. (Η προσέλευση στους αγώνες για το παιδικό και εφηβικό τµήµα θα είναι 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Στις µικρότερα ηλικιακά τµήµατα θα καθορίζεται ανάλογα της  περίπτωσης από τους προπονητές.)

– Παρουσιάζονται στις προπονήσεις και στους αγώνες με την ενδεδειγµένη και οµοιόµορφη ενδυμασία σύµφωνα µε το αθλητικό υλικό που έχει παραλάβει (στολή οµάδας, φόρµα, τσάντα, κλπ.). 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 2.

– Μετά το τέλος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές σε συνεργασία µε τον προπονητή τους συγκεντρώνουν και τακτοποιούν το προπονητικό υλικό που χρησιμοποίησαν.

– Άδεια για να µην προπονηθεί µπορεί να δώσει µόνο ο προπονητής του και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

– Σε περίπτωση προγραµµατισµένης απουσίας του από τις προπονήσεις ή τον αγώνα οφείλει να ενηµερώσει την οµάδα και τον προπονητή του, όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

– Σε περίπτωση ασθένειας ή τραυµατισµού να ενηµερώνουν αµέσως τον προπονητή τους και να ακολουθούν τη θεραπεία που θα υποδείξει ο ιατρός ή ο φυσιοθεραπευτής της σχολής.

– Διατήρηση της καθαριότητας των χώρων όπου προπονούνται και αγωνίζονται και  προσοχή του αθλητικού υλικού της οµάδας και του προσωπικού τους ιµατισµού.

 -Σεβασµός στον υπεύθυνο υλικού και φροντιστή της οµάδας.-Η στάση και η συµπεριφορά του ποδοσφαιριστή τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εξωαγωνιστικά πρέπει να είναι υποδειγµατική. Επιπροσθέτως οφείλει να συµπεριφέρεται κόσµια σε προπονητή, συµπαίκτες, διαιτητές, αντιπάλους και φιλάθλους.

– Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα (π.χ. συµµετοχή σε Camp) οι ποδοσφαιριστές και οι γονείς είναι υποχρεωµένοι να ενηµερώσουν πρώτα τον προπονητή τους και / ή  τους υπευθύνους της σχολής.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 3.

• Απαγορεύεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων εντός του προπονητικού κέντρου, στις αποστολές και τις οµιλίες.

• Απαγορεύεται η χρήση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους 2007 και µικρότερους µετά τις 21.30 και για τους 2006 και µεγαλύτερους µετά τις 23.30.ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ

– Οι ποδοσφαιριστές πρώτοι µε τη συµπεριφορά τους θα πρέπει να δίνουν αξία στο σήµα,στην ιστορία του συλλόγου και στη φιλοσοφία της σχολής.

– Οι εκπαιδευόµενοι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωµένοι να επιδεικνύουν αθλητική και κόσµια συµπεριφορά µέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

– Απαγορεύονται ρητώς οι διαµαρτυρίες, οι εκνευρισµοί, η ανταπόδοση χτυπηµάτων καθώς και κάθε άλλου είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, διαιτητές, αντιπάλους και συναδέλφους πριν, κατά τη διάρκεια των αγώνων και µετά τον αγώνα.

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

• Σεβασµός στην ατοµικότητα του αθλητή και στην κουλτούρα του. Όµως η εξωτερική εµφάνιση θα πρέπει να είναι υποδειγµατική χωρίς εξεζητηµένα κουρέµατα και οτιδήποτε άλλο που θα φθείρει την εικόνα της ακαδηµίας.

• Απαγορεύονται τα σκουλαρίκια µε αθλητική περιβολή της σχολής.

• Απαγορεύεται η χρήση αλκοολούχων ποτών, απαγορευµένων ουσιών, καπνίσµατος κλπ. επικίνδυνα για την υγεία των ποδοσφαιριστών

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

– Οποιαδήποτε παραβατική συµπεριφορά και προσβολή του εµβλήµατος του συλλόγου που προσβάλλει την φιλοσοφία της σχολής, το αγωνιστικό φίλαθλο πνεύµα, Fairplay κλπ.

– Άρνηση χειραψίας σε συµπαίκτη και στον προπονητή, ή βγάζει την φανέλα για να την πετάξει

– Εξύβριση, χειροδικία, άσεµνη χειρονοµία σε συµπαίκτη του, αντίπαλο, διαιτητή,φίλαθλο κλπ..

– Παραβατική συµπεριφορά οποιασδήποτε σεξουαλικής υφής.

– Ρατσιστική συµπεριφορά.

– Ποινικό αδίκηµα (κλοπή)

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Οι ποινές που θα επιβάλλονται -ανάλογα µε το παράπτωµα – από τον εκάστοτε προπονητή, Διευθυντή, Υπεύθυνο σχολής και από την Διοίκηση της οµάδας στους εκπαιδευόµενους ποδοσφαιριστές είναι οι εξής :

1. Προφορική παρατήρηση

2. Έγγραφη επίπληξη

3. Διακοπή συµµετοχής στην προπόνηση

4. Αποκλεισµός από µία ή περισσότερες προπονήσεις

5. Αποκλεισµός από την αποστολή της οµάδος

6. Διαγραφή από τα µητρώα των ποδοσφαιριστών της Σχολής 

 

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στους εκπαιδευόµενους ποδοσφαιριστές προβλέπονται επιβραβεύσεις, οποίες θα δίνονται µετά από διαδικασία αξιολόγησης:

i. ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ii. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΥ – ΔΙΑΓΩΓΗΣ

iii. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

iv. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ

v. ΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Μ

vi. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ σε περίπτωση που κάποιος αναπτύξει τέτοια ή προταθεί από άλλους φορείς

vii. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 

                                               

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

-Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται µε τους προπονητές και τη Διοίκηση της σχολής και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συµβατός σύµφωνα µε τους κανόνες που διέπουν τα Τµήµατα Εκπαιδευόµενων Ποδοσφαιριστών.

– Οι γονείς σε προκαθορισµένες συγκεντρώσεις (σε ηµεροµηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) θα ενηµερώνονται σε θέµατα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέµατα που αφορούν τη συµβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της ακαδηµίας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλοι µας πρέπει να ακολουθούµε 

– Οι γονείς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις µπορούν να ενηµερώνονται για θέµατα πουαφορούν την απόδοση, τη συµπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους µετά από συνεννόηση µε τον προπονητή και τον υπεύθυνο σχολής.

– Επίσης η οποιαδήποτε επαφή µε τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέµατος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται µετά από ενηµέρωση στη γραµµατεία της ακαδηµίας σε προκαθορισµένο ραντεβού παρουσία και του υπεύθυνου της σχολής (τεχνικού Διευθυντή)

– Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συµπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια.

– Οποιαδήποτε παραβατική συµπεριφορά που θα προσβάλει την ιστορία και το έµβληµα της οµάδας αλλά και τις αρχές της φιλοσοφίας της σχολης θα λαµβάνεται σοβαρά υπόψη.

– Θα πρέπει να σεβόµαστε τις βασικές αρχές της φιλοσοφία µας που θέλουµε να δώσουµε σαν σχολή .Πρέπει να καταλάβουµε ότι όλοι µας πρέπει να είµαστε το παράδειγµα προς µίµηση προς όλους.

– Απαγορεύονται οι επαφές µε άλλες οµάδες ή µάνατζερς χωρίς την επίσηµη ενηµέρωση και έγκριση από την σχολή .Σε περίπτωση επίσηµης πρότασης από άλλη οµάδα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνοι        γι' αυτό.

– Δεν επιτρέπεται η συµµετοχή των εκπαιδευόµενων παικτών σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιµαστικά άλλων οµάδων χωρίς την προηγούµενη ενηµέρωσή µας.

– Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε συµµετοχή σε personal-training µε γυµναστή –

προπονητή εκτός της σχολής χωρίς την προηγούµενη ενηµέρωσή µας.

– Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε επίσκεψη σε φυσιοθεραπευτή που δεν είναι της οµάδας (εκτός ειδικών περιπτώσεων που θα πρέπει όµως άµεσα να ενηµερώνονται οι υπεύθυνοι της οµάδας).

– Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της σχολής προς όφελος των παιδιών τους και της οµάδας                          

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

– Οι προπονητές της σχολής πρέπει να ακολουθούν πιστά το πρόγραµµα εκπαίδευσης που έχει προκαθορισθεί.

– Θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό στην λεπτοµερή εκπαίδευση των παικτών δίνοντας µεγάλη έµφαση και στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ασχολούνται µε παιδιά, τα οποία συνεχώς εκπαιδεύονται και εξελίσσονται και ότι «τα παιδιά δεν είναι µικροί ενήλικες».

– Οι προπονητές οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών, χωρίς όµως αυτό να αποβαίνει εις βάρος της πειθαρχίας του τµήµατος.

– Οι προπονητές πρέπει να είναι το υπόδειγµα για όλους και θα πρέπει να εµπνέουν σεβασµό.

– Να διακατέχονται από πνεύµα συνεργασίας και σεβασµού µε τους συναδέλφους τους και να είναι έτοιµοι για οποιαδήποτε βοήθεια χρειασθεί.

– Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο προπόνησης(30 min ) πριν την προκαθορισµένη ώρα για τον προγραµµατισµό και την οργάνωση της προπόνησης και για επίλυση τυχόν θεµάτων που µπορεί να προκύψουν.

– Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν και να καταγράφουν από πριν την προπόνησή τους.

– Σε τακτά χρονικά διαστήµατα οι προπονητές οφείλουν να δίνουν τις αξιολογήσεις

-Οι προπονητές είναι υποχρεωµένοι σε κάθε καθορισµένη προπόνηση, αγώνα ή αποστολή να είναι ενδεδυµένοι µε τον ιµατισµό του συλλόγου που έχει καθορισθεί. 

– Η εµφάνιση των προπονητών και η συµπεριφορά τους σε προπονήσεις, αγώνες,τουρνουά και εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ανάλογη της φιλοσοφίας της σχολής µε στόχο την όσο δυνατή καλύτερη εικόνα προς τα έξω και να εισπράττουν µόνο θετικά σχόλια.

– Θέµατα που αφορούν το τµήµα και συζητιούνται µέσα σ’ αυτό, θα πρέπει να µη διαδίδονται εκτός της οµάδος.

– Η οποιαδήποτε επαφή του προπονητή µε τον γονέα σε περίπτωση σοβαρότερου θέµατος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται µετά από συνεννόηση µε την γραµµατεία της σχολής σε προκαθορισµένο ραντεβού παρουσία και του υπεύθυνου της σχολής (και τεχνικού Διευθυντή)

– Η οποιαδήποτε επικοινωνία για διάφορα θέµατα µε γονείς , δηµοσιογράφους ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή µόνο κατόπιν αδείας και συνεννοήσεως µε τους υπευθύνους της οµάδας και πάντα διακριτική προς όφελος της φιλοσοφίας και των αρχών της σχολής.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Θα καθιερωθούν κάποιες συναντήσεις µε τους γονείς των παιδιών σε ατοµικό και οµαδικό επίπεδο, όπου θα ενηµερώνονται για την πρόοδο των παιδιών και για διάφορα τρέχοντα θέµατα που τους αφορούν .Η ενηµέρωση θα γίνεται από τον Τεχνικό Διευθυντή και τον Υπεύθυνο σχολής και από τους ίδιους προπονητές κατόπιν προγραµµατισµένης συνάντησης που θα γίνεται µέσω της γραµµατείας-Συντονιστή της σχολής.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο Τεχνικός Διευθυντής και ο Υπεύθυνος σχολής του Συλλόγου σε συνεργασία είναι υποχρεωµένοι να ενηµερώνουν τη Διοίκηση του Συλλόγου για την πορεία της σχολής και για οποιαδήποτε άλλα θέµατα που θα χρειάζονται επίλυση ή για θέµατα µελλοντικού σχεδιασµού